Första snön – glada dalmatiner

Dalmatin i snön

Hej igen! Nu har vi äntligen blivit välkomnade av den underbara snön! Det är inte bara husse och matte som har fått använda smilbanden rikligt. Med snö så kom också en fantastisk glädje från våra underbara dalmatiner Sigrid och Siri. Här nedanför så kan ni se hur det artade sig på en av våra första turer. Vi hade inte på några täcken på dem då temperaturen var ganska nära nollsträcket och för att de är så otroligt spralliga och håller värmen bra. När temperaturen sjunker några grader till så åker täckena på och turerna brukar bli lite kortare.

Det hundarna brukar tycka om mest är att hålla en riktigt hög fart så vanligtvis brukar vi jogga med dem. Nu på vinterhalvåret är de möjligheterna lite mer begränsade och vi tenderar att ta längdskidorna istället. Tjejerna är väldigt lydiga så vi behöver inte ha koppel på dem utan de håller sig inom bra avstånd från oss. När vi väl kommer hem efteråt så brukar det direkt hoppa upp och lägga sig i soffan. Så våra vinterturer är alltid väldigt uppskattade, både av hundar och husse och matte.

Löpande dalmatin i snön

  55 comments for “Första snön – glada dalmatiner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *