Ny slipmaskin fixar ny hundkoja

Under väldigt lång tid har vi funderat på att bygga en ny hundkoja till hundarna. Den de har nu är ganska gammal och sliten, det gör den svår att städa och svår att hålla fräsch. Vi vill såklart att hundarna ska ha det bästa och i samband med att vi köpte en ny slipmaskin bestämde vi oss för att genomföra hundkoje-projektet.

 

Vi tyckte det var viktigt att båda hundarna skulle få plats inne i kojan tillsammans. Samtidigt kunde den inte vara så stor att de inte skulle kunna värma upp utrymmet med sin egen kroppsvärme. Efter mycket diskussion beslutade vi oss för att göra kojan en kvadratkubik stor med själva ingången så liten som möjligt. Med hjälp av slipmaskinen skulle vi kunna göra kanterna riktigt släta så att hundarna hukande kunde slinka in utan att riva sig.

 

Det var viktigt att hundarna skulle känna sig trygga inne i kojan, att det skulle kännas som deras plats och att det skulle vara bekväm. Vår slipmaskin gick verkligen varm för vi ville att alla ytor skulle vara släta och jämna så hundarna kunde ligga mot, eller upp på väggarna utan att skrapa känsliga kroppsdelar så som tassar, öron och nos. Vi skulle dessutom passa på att måla kojan invändigt så den skulle bli lättare att städa när det blev dags för det.

 

Medan arbetet förlöpte och vi sågade och borrade sprang hundarna omkring och var väldigt nyfikna på vad det var vi höll på med. Det var som att de kände på sig att det vi gjorde berörde dem på något sätt. De sicksackade mellan en planka och vår slipmaskin, tog ett skutt över en hink och nosade upphetsat på på en pensel. När arbetet till sist var klart släppt vi med spänning ut båda hundarna. När vi en halvtimme senare tittade ut såg vi två små nosar som stack ut ur ingången. Jag antar att vi kan kalla det ett lyckat projekt.

  62 comments for “Ny slipmaskin fixar ny hundkoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *